Δημιουργεί το δικό του «twitter» και το ανακοινώνει με ένα tweet

by billakos

Ο Έλνον Μασκ δημιουργεί δική του πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής ότι σχεδιάζει να φτιάξει τη δική του πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο Μασκ απάντησε σε ερώτηση χρήστη του Twitter για το αν θα σκεφτόταν να δημιουργήσει μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που θα αποτελείται από έναν αλγόριθμο ανοιχτού κώδικα και έναν αλγόριθμο που θα έδινε προτεραιότητα στην ελευθερία του λόγου και όπου η προπαγάνδα ήταν ελάχιστη.

Ο Μασκ, ως ένας παραγωγικός χρήστης του Twitter, έχει ασκήσει κριτική στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων και τις πολιτικές της τελευταία. Είπε ότι η εταιρεία υπονομεύει τη δημοκρατία αποτυγχάνοντας να τηρήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου.

Το tweet του έρχεται μια μέρα αφότου δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο Twitter ρωτώντας τους χρήστες εάν πιστεύουν ότι το Twitter τηρεί την αρχή της ελευθερίας του λόγου, στην οποία πάνω από το 70% ψήφισε «όχι».

«Οι συνέπειες αυτής της δημοσκόπησης θα είναι σημαντικές. Ψηφίστε προσεκτικά», είπε την Παρασκευή.

Εάν ο Μασκ αποφασίσει να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας, θα ενταχθεί σε ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο εταιρειών τεχνολογίας που τοποθετούνται ως πρωταθλητές της ελευθερίας του λόγου και οι οποίες ελπίζουν να προσελκύσουν χρήστες που αισθάνονται ότι οι απόψεις τους καταστέλλονται σε πλατφόρμες όπως το Twitter , το Facebook της Meta Platform και το YouTube της Google που ανήκει στην Alphabet.

Μέχρι στιγμής καμία από τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Truth Social του Ντόναλντ Τραμπ, των ανταγωνιστών του Twitter Gettr και Parler και του ιστότοπου βίντεο Rumble, δεν έχουν φτάσει μέχρι στιγμής κοντά στην εμβέλεια και τη δημοτικότητα των mainstream πλατφορμών.

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Επιδεικνύει τις χορευτικές του ικανότητες στα εγκαίνια του γερμανικού εργοστασίου Tesla

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ