Προς ναυάγιο εξαγορά 40 δισ. δολαρίων

by billakos

Προς οριστικό ναυάγιο οδηγείται το mega deal στον κλάδο των μικροτσίπς, καθώς η αμερικανική Nvidia έχει αρχίσει τις προετοιμασίες αποχώρησης από τη διαδικασία εξαγοράς της Arm από την ιαπωνική SoftBank Group. 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις σταθερές και μόνιμες ενστάσεις των εποπτικών αρχών, οι οποίες επισημαίνουν τον κίνδυνο καταστρατήγησης του ανταγωνισμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η διοίκηση της Nvidia θεωρεί βέβαιο ότι δεν πρόκειται να αποσπάσει το πολυπόθητο «ναι» των αρμόδιων αρχών. 

Από την πλευρά της, η SoftBank, ως εναλλακτική λύση, φέρεται ήδη να εξετάζει την εισαγωγή της Arm στο χρηματιστήριο, μέσω του οποίου φιλοδοξεί να διαθέσει ένα μεγάλο μέρος των μετοχών. 

Το deal Arm – Nvidia, το οποίο θα ήταν το μεγαλύτερο στον κλάδο των ημιαγωγών, είχε πρωτο-ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2020. 

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ υπέβαλε μήνυση, αξιώνοντας την ακύρωση της συναλλαγής, με το επιχείρημα ότι η Nvidia θα καθίστατο υπερβολικά μεγάλη, χειραγωγώντας τις τιμές της αγοράς.

Εναντίον της συμφωνίας ήταν και η Κίνα, οι οποίες ήταν έτοιμες να μπλοκάρουν την ολοκλήρωσή της, ακόμη και στο ενδεχόμενο μίας πιθανής αμερικανικής έγκρισης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nvidia είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μικροτσίπς παγκοσμίως, έχοντας περιουσιακά στοιχεία 582 δισ. δολαρίων. 

Oι παραπάνω εξελίξεις επέρχονται σε μια κρίσιμη περιόδο για τον κλάδο, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στις παραδόσεις, με αποτέλεσμα πολλές βιομηχανίες – πελάτες να καθυστερούν τη διαδικασία της παραγωγής αυτοκινήτων, κινητών τηλεφώνων και μιας σειράς άλλων τεχνολογικών προϊόντων.

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: Money Review

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ