Ρεκόρ Γκίνες για την Πόλη του Μεξικού – Έχει το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ παγκοσμίως

by billakos

Ρεκόρ Γκίνες για την Πόλη του Μεξικού - Έχει το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ παγκοσμίως

Ρεκόρ Γκίνες έκανε η Πόλη του Μεξικού, η πρωτεύουσα μιας χώρας 128 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ στον κόσμο, χάρη στα πολλά δημόσια και δωρεάν σημεία πρόσβασης σε wifi, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη.

Το πιστοποιητικό του ρεκόρ Γκίνες για το δίκτυο της σύνδεσης στο ίντερνετ, δόθηκε επισήμως στην δήμαρχο της Πόλης του Μεξικού, Κλαούντια Σάινμπαουμ, η οποία μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της χώρας το 2024, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές.

Η Πόλη του Μεξικού, η οποία έχει 9,2 εκατομμύρια κατοίκους, διαθέτει 21.500 σημεία πρόσβασης σε wifi (“hotspots”) που είναι δημόσια και δωρεάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γκίνες για την Λατινική Αμερική, Κάρλος Τάπια, σε τελετή που έγινε εκεί όπου βρίσκεται ο Άγγελος της Ανεξαρτησίας, το γνωστό μνημείο στην καρδιά της μεξικανικής πρωτεύουσας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Claudia Sheinbaum Pardo (@claudia_shein)

Μάλιστα, τα σημεία σύνδεσης βρίσκονται κυρίως στα δημόσια μέσα μεταφοράς και το δίκτυο είναι πολλές φορές υπερφορτωμένο. Η διάκριση αυτή επιβραβεύει την πολιτική «δικαίωμα στο ίντερνετ για όλους», δήλωσε η Σάινμπαουμ, αναφερόμενη στις φτωχές οικογένειες που δεν έχουν συνδρομή στο σπίτι.

Το Μεξικό, η 15η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, έχει 55 εκατομμύρια φτωχούς (43,9% του πληθυσμού του), 3,8 εκατομμύρια περισσότερα από το 2018, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Συμβουλίου Αξιολόγησης της Πολιτικής Κοινωνικής Ανάπτυξης (Coneval). Η έρευνα αυτή αμφισβητείται από την κυβέρνηση.

Μέλος του κυβερνώντος κόμματος Morena, η Σάινμπαουμ θεωρείται η διάδοχος του προέδρου Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς αρθρογράφους.

Στο Μεξικό Όταν η πανδημία του νέου κορονοϊού βρισκόταν στην κορύφωσή της, οι μαθητές μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους τα οποία γινόντουσαν μέσω ίντερνετ χάρη στο δωρεάν wifi από τον Μάρτιο του 2020 ως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ρεκόρ Γκίνες για την Πόλη του Μεξικού – Έχει το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ παγκοσμίως δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ