Έρχεται η δυνατότητα επέκτασης του εσωτερικού SSD και ο 3D ήχος με ηχεία

by billakos


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021, 13:29

PlayStation 5: Έρχεται η δυνατότητα επέκτασης του εσωτερικού SSD και ο 3D ήχος με ηχεία

Η δοκιμαστική περίοδος για το επερχόμενο software update του PlayStation 5 είναι γεγονός, το οποίο κατά την επίσημη κυκλοφορία του αναμένεται να “εισάγει” μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα.

Η ενημέρωση, που αν όλα πάνε καλά θα γίνει διαθέσιμη για όλους μέσα στη χρονιά, θα δώσει στους κατόχους της κονσόλας τη δυνατότητα να επεκτείνουν τον αποθηκευτικό χώρο της με εσωτερικό SSD, αλλά και να απολαύσουν 3D ήχο μέσω ηχείων.

Η δυνατότητα επέκτασης του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης είναι ένα χαρακτηριστικό που είχε ανακοινωθεί πριν την κυκλοφορία του PlayStation 5 και θα επιτρέψει στους παίκτες να εγκαταστήσουν έναν εσωτερικό SSD στην ειδική M.2 θύρα που βρίσκεται κάτω από το εξωτερικό κάλυμμα της κονσόλας.

Με αυτό τον τρόπο, οι κάτοχοι PS5 θα έχουν περισσότερο χώρο στη διάθεσή τους για παιχνίδια της νέας γενιάς, αφού ο εξωτερικός SSD που μπορούν να συνδέσουν αυτή τη στιγμή στη USB-C θύρα είναι μόνο για τα παιχνίδια του PlayStation 4. Να σας υπενθυμίσουμε πως, όμως, πως το PlayStation 5 υποστηρίζει συγκεκριμένους δίσκους, οι οποίοι πρέπει να έχουν ταχύτητα τουλάχιστον 5,500MB/s και το μέγεθός του να μην ξεπερνά σε ύψος τα 11.25 χιλιοστά ή τα 22 χιλιοστά σε μάκρος. Παράλληλα, οι παίκτες θα πρέπει να εγκαταστήσουν σύστημα ψύξης στον δίσκο που να καλύπτει τις απαιτήσεις ταχύτητας.

Παράλληλα, το ίδιο update θα επιτρέπει στους παίκτες να απολαύσουν το 3D audio που προσφέρει η κονσόλα χωρίς να φοράνε ακουστικά. Χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο του DualSense, το PlayStation 5 θα ρυθμίζει τον ήχο ώστε να προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα από τα ηχεία της τηλεόρασης.

Τα άλλα χαρακτηριστικά που δοκιμάζονται στη beta είναι:

  • Οι παίκτες θα μπορούν να προσωποποιούν το control center πιο ελεύθερα
  • Οι παίκτες θα μπορούν να βλέπουν και να γράφουν μηνύματα σε φίλους και parties κατευθείαν από το game base του control center.
  • Οι παίκτες θα μπορούν να δουν πόσοι φίλοι τους είναι ενεργοί, απασχολημένοι ή offline στο friends tab του game base, καθώς και να αποδεχτούν, απορρίψουν ή διαγράψουν πολλαπλά αιτήματα φιλίας ταυτόχρονα.
  • Οι διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου παιχνιδιού (PS4/PS5) θα εμφανίζονται ξεχωριστά στην αρχική σελίδα, αλλά και στη βιβλιοθήκη. Το εικονίδιο του κάθε παιχνιδιού θα αναφέρει ξεκάθαρα σε ποια πλατφόρμα ανήκει.
  • Στο PlayStation Now, οι παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάλυση 720p ή 1080p και να τεστάρουν τη σύνδεσή τους για streaming ώστε να εντοπίσουν και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα.
  • Κάθε φορά που οι παίκτες θα σπάνε ένα προσωπικό ρεκόρ σε παιχνίδι η κονσόλα θα καταγράφει αυτόματα σε βίντεο το στιγμιότυπο.
  • Μετά από κάθε online match, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να “επιβραβεύσουν” τους συμπαίκτες τους με τον τίτλο του “leader”.
  • Το νέο trophy tracker θα επιτρέπει στους παίκτες να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε πέντε τρόπαια από κάθε παιχνίδι μέσω του control center.

Επιμέλεια: Ελένη Δρίβα


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021, 13:29

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ