Έκλεβαν κωδικούς μέσω ίντερνετ και «ξάφριζαν» κάρτες και λογαριασμούς – Ο τρόπος δράσης που τους είχε αποφέρει μεγάλη «μπάζα»

by billakos

Έκλεβαν κωδικούς μέσω ίντερνετ και «ξάφριζαν» κάρτες και λογαριασμούς - Ο τρόπος δράσης που τους είχε αποφέρει μεγάλη «μπάζα»

Απάτες σε βάρος πολιτών μέσω ίντερνετ εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ για τις συγκεκριμένες υποθέσεις συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης δύο 21χρονοι και 23χρονος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι συλληφθέντες, αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή έκαναν αγορές μεγάλης χρηματικής αξίας από ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών, που διαμένουν σε περιοχές της Χαλκιδικής, των Ιωαννίνων, του Περιστερίου της Αττικής και της Καλαμάτας. Μάλιστα, από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και τα μέσα Μαΐου, είχαν διαπράξει συνολικά πέντε περιπτώσεις απατών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 52.000 ευρώ.

Πως δρούσαν

Ως προς την μεθοδολογία τους, οι δράστες, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, κατάφερναν να αποσπούν κωδικούς χρήστη και πρόσβασης σε διάφορες εφαρμογές των θυμάτων τους και στη συνεχεία πλαστογραφώντας εξουσιοδοτήσεις αποκτούσαν την τηλεφωνική τους σύνδεση. Με τον τρόπο αυτό είχαν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων και στη συνέχεια, είτε μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς τους, είτε κάνοντας χρήση εικονικών καρτών που δημιουργούσαν εντός των λογαριασμών των θυμάτων τους, προέβαιναν σε αγορές ηλεκτρονικών αντικειμένων, μεγάλης χρηματικής αξίας, τα οποία εν συνεχεία τα προμήθευαν σε άλλα άτομα, έναντι ανταλλάγματος.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν επτά κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων και τέσσερις μονάδες αποθήκευσης. Επιπλέον, στο σπίτι του 23χρονου βρέθηκαν ένα πιστόλι και 13 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

To άρθρο Έκλεβαν κωδικούς μέσω ίντερνετ και «ξάφριζαν» κάρτες και λογαριασμούς – Ο τρόπος δράσης που τους είχε αποφέρει μεγάλη «μπάζα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ