«Ναυάγησε» η εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα από την Virgin Orbit

by billakos

Η εταιρία Virgin Orbit του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον εγκατέλειψε χθες, Δευτέρα, την πρώτη προσπάθειά της για την εκτόξευση ενός πυραύλου στο διάστημα από το κάτω μέρος της ατράκτου ενός κατάλληλα διαμορφωμένου αεροσκάφους Boeing 747, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Επρόκειτο για μία δοκιμαστική πτήση κρίσιμης σημασίας για το πρόγραμμα της εταιρίας για την εκτόξευση δορυφόρων στο διάστημα.

Ο πύραυλος είχε μήκος 21,34 μέτρων, έφερε την ονομασία «LauncherOne» και επρόκειτο να τεθεί σε τροχιά σε ύψος περίπου 10,5 χιλιομέτρων από το τροποποιημένο αεροσκάφος-φορέα με την ονομασία «Cosmic Girl», το οποίο απογειώθηκε από το πεδίο διαστημικών εγκαταστάσεων και δοκιμών Mojave Air and Space Port στην Καλιφόρνια.

Η αποστολή «τερματίστηκε» λίγο μετά την απελευθέρωση του πυραύλου από το αεροσκάφος-φορέα λίγο πριν από τις 15:00 χθες μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας) και ενώ το Cosmic Girl πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η εταιρία με ανάρτησή της στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ